In Brussel hebben ongeveer 2.000 mensen meegestapt in een mars tegen abortus. De manifestanten vinden dat er in ons land te veel abortussen worden uitgevoerd.

De mars voor het leven werd al voor de derde keer georganiseerd en was een initiatief van studenten. Het was een apolitieke manifestatie, waarbij geen vertegenwoordigers van politieke partijen aanwezig waren. De manifestatie werd wel gesteund door Vlaams Belang.

Volgens de manifestanten kiezen te veel vrouwen voor abortus of worden ze daartoe gedwongen door hun omgeving. En dat terwijl er volgens de organisatoren alternatieven zijn. « We zien dat de abortuscijfers jaar na jaar toenemen in België hoewel de anticonceptie steeds toegankelijker is. Wij stellen ons daar vragen bij », zegt mede-organisator Liesbeth Ronsmans. « Wij vinden het vooral belangrijk dat iedereen juiste en objectieve informatie krijgt over abortus, dat hen alternatieven aangeboden worden en informatie over de alternatieven. »

Gisteren vond in Brussel ook al een betoging plaats voor het recht op abortus. Ook toen waren zo’n 2.000 mensen op de been.